00000

Tsatsikin är egentligen en vegorätt som blir ännu godare med räkor i.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong
2 avokador
50 g rucolasallad

RäkTsatsiki

250 g räkor, med skal
0,5 gurka
2 dl matyoghurt, (10%)
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

1 knippa sallad, +citronklyftor

1. Koka bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
2. Dela, skala, kärna ur och tärna avokadorna. Grovhacka salladen. Blanda bulgur, avokado och sallad.
3. Skala och dela räkorna. Grovriv gurkan och pressa ur saften.
4. Blanda yoghurt med räkor och gurka. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera bulgurn med räktsatsiki och sallad.