Avokado- och libbstickasås

En underbar kombination av avokado och libbsticka är grunden i den här ”mjuka” dippsåsen, som avrundas med fint hackade mandlar.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 1 avokado - mogen
  • 1 dl libbsticka - hackad
  • 1 dl persilja - hackad
  • 1 citron
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 0,5 dl sötmandel
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur avokadon. Lägg i en skål tillsammans med libbsticka och persilja. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal och olja i skålen. Mixa med mixerstav.

  2. Finhacka mandeln och rör ner dem i den gröna röran. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!