4.44.44.44.44.4

Räkfyllda avokadohalvor var en vanlig förrätt på 70-talet. Här är en variant där räkorna får sting av chiliflakes och sydamerikansk smak från lime och koriander.

För 4 personer:

Ingredienser

2 avokador
1 burk räkor, i lake (350 g)
2 salladslökar
2 msk koriander, hackad
2 msk olivolja
1 msk lime, pressad
2 krm chiliflakes
1 krm salt

Tillbehör:

25 g nachos
2 msk majonnäs
ev extra koriander

10 minuter

Avokado med lime- och korianderräkor – gör så här:

  1. Låt räkorna rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda räkorna med lök, koriander, olja, lime och chiliflakes. Krydda med salt.
  2. Halvera och kärna ur avokadorna. Fördela räkblandningen i avokadohalvorna. Servera med nachos, majonnäs och eventuellt extra koriander.

Tips! Skär av en liten platta på avokadohalvorna så står de stadigare.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Skaldjur