Auberginesallad med rökt lax

I stället för kallrökt lax passar även rökt kalkon eller kyckling i tunna skivor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g aubergine
  • 0,75 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 200 g lax - i tunna skivor kallrökt
  • 80 - 100 g picante sallads­blandning

Dressing

  • 2 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 salladslök - finhackad
  • 1 krm spiskummin

:Skär auberginen i 1/2-cm tjocka skivor. Strö på salt och låt dem ligga i ett durkslag ca 30 min så vattnet dras ut. Pressa lite extra med händerna på skivorna så vattnet droppar ut fortare.Blanda samman na till dressingen och låt den stå.Grilla aubergineskivorna i olja i en grillpanna eller pensla dem med olja och grilla dem på riktig grill en bit från glöden.Lägg de grillade skivorna på fat eller tallrikar. Lägg på laxskivor. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg bredvid eller ovanpå laxen. Ringla över extra dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!