00000

Som godast när den är nygjord. Valnötterna ger både god smak och knaprighet.

För 4 pers

Ingredienser

Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök

1 aubergine (300 g)
1 kvisttomat
1/2 liten rödlök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk hackade valnötter
2 msk hackad bladpersilja eller koriander

Garnering

hackad rödlök
grovhackade valnötter
olivolja

20 min + 1 timme i ugnen

1. Sätt ugnen på 175 gader. Snitta skalet på auberginen med en liten vass kniv. Lägg auberginen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Tillaga auberginen mitt i ugnen tills den är helt mjuk, ca 1 timme. Vänd den 2–3 gånger under tiden. Låt den kallna.

2. Dra bort skalet från auberginen och hacka fruktköttet. Skålla, skala och hacka tomaten. Skala och hacka löken.

3. Blanda auberginen med tomat och olja. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lök, nötter och persilja. Garnera med rödlök och valnötter och ringla över lite olja.