00000

Baba channoujj
Välj väl mogna auberginer, omogna ger en viss beska. I Libanon har röran en mer rökig smak eftersom auberginerna grillas på öppen eld. Al Divan serverar en litet mildare variant som uppskattas mycket av gästerna.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 kg aubergine
2 vitlöksklyftor pressade
0,75 dl citron
1 dl sesampasta tahini
0,5 tsk salt

Garnering:

olivolja, paprikapulver och persilja

1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Grilla hela auberginer ca 30 minuter, tills de är mjuka; vänd dem efter halva tiden.
2. Ta bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela auberginerna och kärna ur dem försiktigt. Kör aubergineköttet i mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet.
– Hit går bra att förbereda –
3. Servering: Lägg röran i en grund skål. Tryck en sked mot kanten och vrid samtidigt skålen så att en fördjupning bildas. Häll i lite olivolja och garnera med paprikapulver och persilja.

Fler recept med: Övrigt