3.83.83.83.83.8

Auberginepasta med mozzarella i mustig syditaliensk sås med aubergine, chili och mozzarella som gör pastan extra matig.

För 4-6 personer:

Ingredienser

400 g rigatoni, eller pennepasta
1 aubergine, stor
3 msk solrosolja
500 g tomater, mogna
125 g mozzarellaost
2 vitlöksklyftor
1 peperoncini, eller 2 krm chiliflakes
0,75 dl olivolja
1 tsk salt
2 dl parmesanost, riven
1 kruka basilika

30 minuter

Auberginepasta med mozzarella – gör så här:

  1. Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor, ca 1 cm breda. Stek auberginen i solrosolja i en gryta tills den fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinin.
  3. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt aubergine och tomater. Koka på hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet.
  5. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda runt noga så att pastan täcks av såsen och osten smälter. Servera genast.