Aubergineomelett med tomatsalsa

Aubergineomelett tillagad med tomatsalsa kan varieras med zucchini eller strimlad paprika.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 aubergine - (400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 burk fetaost - smulad (120 g)
  • 1 dl bladpersilja - strimlad

Salsa

  • 4 tomater
  • 1 rödlök - färsk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rosébalsamvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera auberginen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och hacka vitlöken. Strö den och 1/2 tsk salt över auberginen och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Blanda i nästan all ost, spara lite till garnering, och persiljan.

  4. Ringla 2 msk olja i en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Lägg i aubergineskivorna, häll över äggsmeten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och strimla löken. Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar. Vänd i tomater och lök.

  6. Garnera omeletten med den sparade osten och persiljekvistar.Servera med tomatsalsa och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!