55555

Aubergineomelett från ugn med tomatsalsa kan varieras med zucchini eller strimlad paprika.

För 4 personer:

Ingredienser

1 aubergine, (400 g)
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt, + 1/2 tsk
8 ägg
1 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1 burk fetaost, smulad (120 g)
1 dl bladpersilja, strimlad

Salsa:

4 tomater
1 rödlök, färsk
2 msk olivolja
1 msk rosébalsamvinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

bladpersilja

Tillbehör:

bröd

15 minuter + 25 minuter i ugn

Aubergineomelett från ugn med tomatsalsa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera auberginen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och hacka vitlöken. Strö den och 1/2 tsk salt över auberginen och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Blanda i nästan all ost, spara lite till garnering, och persiljan.
  4. Ringla 2 msk olja i en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Lägg i aubergineskivorna, häll över äggsmeten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och strimla löken. Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar. Vänd i tomater och lök.
  6. Garnera omeletten med den sparade osten och persiljekvistar.Servera med tomatsalsa och bröd.

pren