Auberginelasagne
Vill du äta vego hoppar du över korven och kryddar såsen lite extra i stället. Här har jag förenklat tillagningen genom att använda färdig ostsås och färska pastaplattor, som har halva tillagningstiden mot torkade.
Ingredienser
- 2 chorizo - (ca 200 g)
- 1 aubergine - (ca 400 g)
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 burk tomater - (400 g)
- 1 dl vatten
- 0,5 grönsaksbuljongstärning
- 250 g lasagneplattor - färska
- 2 pkt ostsås - färdig (à 2,5 dl, t ex Kelda)
- 1 dl ost - riven
Till servering
- sallad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skär korv och aubergine i skivor och sedan i bitar. Skala och grovhacka löken.
-
Fräs allt i smör i en stekpanna. Häll på tomaterna med sitt spad och vatten. Smula i buljongtärning och låt allt koka någon minut.
-
Varva lasagneplattorna, grönsakssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och riven ost.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.