00000

Vill du äta vego hoppar du över korven och kryddar såsen lite extra i stället. Här har jag förenklat tillagningen genom att använda färdig ostsås och färska pastaplattor, som har halva tillagningstiden mot torkade.

För 4 personer

Ingredienser

2 chorizokorvar, (ca 200 g)
1 aubergine, (ca 400 g)
1 gul lök
1 msk smör
1 burk burktomater, (400 g)
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
250 g färska lasagneplattor
2 pkt färdig ostsås, (à 2,5 dl, t ex Kelda)
1 dl riven ost

Till servering

, sallad

Auberginelasagne

 

1. Sätt ugnen på 200°. Skär korv och aubergine i skivor och sedan i bitar. Skala och grovhacka löken.
2. Fräs allt i smör i en stekpanna. Häll på tomaterna med sitt spad och vatten. Smula i buljongtärning och låt allt koka någon minut.
3. Varva lasagneplattorna, grönsakssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och riven ost.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.