00000

Skönt med vego minst en dag i veckan. Och ingen lär sakna kött eller kyckling – det är såå gott!

För 4 person(er)

Ingredienser

2 auberginer, (à ca 350 g)
1tsk+1/2 tsk salt
300 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater smaksatta med chili, (500 g)
200 g fetaost
150 g blandad sallad

30 min

1. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på dubbelvikt hushållspapper. Strö över 1 tsk salt och låt aubergineskivorna ligga ca 15 min.
2. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Häll över tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 min. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 min. Smula över fetaosten.
4. Servera aubergineskivorna med tomatsås, pasta och blandad sallad.

Fler recept med: Övrigt