Asiatiskt viltskav

Recept på asiatiskt viltskav. Med chili, soja och sesamolja får älg- eller viltskav asiatisk touch. Tillaga gärna i wok.
Charlotte Jenkinson

Asiatiskt viltskav

  • 2 förp fryst älg- eller viltskav (á 240 g)
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 2 purjolökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl vatten
  • 150 g böngroddar - färska
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och skär purjolök i 10 cm långa bitar. Strimla dem på längden. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Stek skavet i rapsolja i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt purjolök och chili, spara lite till garnering, och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Häll soja och vatten över skavet och låt puttra ca 3 min. Spola av böngroddarna med kallt vatten och blanda ner dem i pannan. Ringla över sesamolja.

  5. Toppa med den sparade purjon och chilin. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!