44444

Asiatiskt plock är gott att äta i väntan på grillen. Stekta padrones är ett trevligt sätt att inleda middagen på. Räkchips att fritera hittar du i asiatiska matbutiker. De är roliga att titta på när de hastigt poppar upp och vecklar ut sig i oljan.

För 4 personer:

Ingredienser

20 räkchips
5 dl rapsolja
300 g padrones
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
1 tsk flingsalt

15 minuter

Asiatiskt plock – gör så här:

  1. Hetta upp rapsoljan till 160°.  Lägg i chipsen, några åt gången och låt dem poppa upp, beräkna ca 10 sekunder för varje chips.Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stek padrones i 2 msk olivolja runtom tills de fått fin färg. Ringla över sesamolja och strö över flingsalt.
  3. Servera chips och padrones på ett fat.
Fler recept med: Snacks och tilltugg