Asiatiskt plock med padrones och räkchips

Asiatiskt plock är gott att äta i väntan på grillen. Stekta padrones är ett trevligt sätt att inleda middagen på. Räkchips att fritera hittar du i asiatiska matbutiker. De är roliga att titta på när de hastigt poppar upp och vecklar ut sig i oljan.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 20 räkchips
  • 5 dl rapsolja
  • 300 g padrones
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp rapsoljan till 160°.  Lägg i chipsen, några åt gången och låt dem poppa upp, beräkna ca 10 sekunder för varje chips.Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Stek padrones i 2 msk olivolja runtom tills de fått fin färg. Ringla över sesamolja och strö över flingsalt.

  3. Servera chips och padrones på ett fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!