30 min
Asiatiska musslor – gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skrubba musslorna. kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken.
- Skala och finhacka vitlök och gul lök. Stek i 2 msk olja ca 3 min i en stor gryta. Tillsätt currypasta, 1/2 dl vinäger, 3 dl vatten och 1/2 tsk salt, koka på högsta värme.
- Lägg i musslorna och stormkoka under lock ca 5 min, tills de har öppnat sig. Skaka grytan några gånger under tiden.
- Ta upp musslorna, kasta bort de som inte öppnat sig. Sila spadet genom finmaskig sil. Häll tillbaka spadet i grytan.
- Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 min.
- Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin och sedan med kniv för extra tunna strimlor.
- Lägg zucchini och musslor i buljongen. Blanda och strö över grovt hackad koriander. Servera med ris.