Asiatiska laxbiffar med gurksallad

Det här är ett riktigt snabbt och smidigt sätt att få till de asiatiska smakerna till vardags.
Asiatiska laxbiffar med gurksallad
Asiatiska laxbiffar med gurksallad Foto: Lennart Weibull

Asiatiska laxbiffar

  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 2 msk ingefära - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk rapsolja

Sallad

  • 1 gurka
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 3 dl ris - gärna jasminris

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den grovt i matberedare tillsammans med ägg, ingefära, salt och peppar. Forma färsen till små biffar som vänds i ströbröd.

  2. Sallad: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda socker, vinäger och salt. Tillsätt gurka och chili. Låt stå i rumstemperatur till servering.

  3. Stek laxbiffarna i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med gurksallad och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!