Asiatisk vårsallad med sparris och avokado

Recept på asiatisk vårsallad med sparris och avokado. Noriblad och sesamdressing ger salladen asiatisk smak. Servera på ett stort fat som tillbehör eller plockmat.

För 6 personer

Ingredienser

100 g salladsmix
2 avokador mogna
250 g grön sparris
2 ark noriblad
2 msk sesamfrön svarta

Dressing:

1 vitlöksklyfta
2 msk soja japansk
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
0,5 msk riven ingefära
0,5 tsk strösocker

15 minuter

Gör så här:

  1. Dressing: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, olja, vinäger, ingefära och socker.
  2. Dela och gröp ur avokadorna. Ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Skär sparrisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av. Klipp noriarken i små bitar. 
  3. Lägg sallad, avokado, sparris och noriblad på ett stort fat. Strö över sesamfröna och ringla över dressingen. Servera direkt.

 

Fler recept med: Asiatiskt, Övrigt, Sallader