Asiatisk svampbowl med silkestofu och sesam- och tamaridressing

4.94.94.94.94.9

Recept på en vegansk asiatisk bowl! Njut av en skål smakrik svamp, rött ris och len silkestofu toppad med en asiatiskt inspirerad dressing.

För 4 personer

Ingredienser

350 g silkestofu, gärna ekologisk
2 dl rött ris eller svart ris eller vildris
350 g blandad svamp
1 st vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära (2 cm)
1 st röd chili, t ex spansk peppar
400 g spetskål
2 st salladslökar
2 msk kokosolja

Sesam- och tamaridressing

2 msk tamari
2 msk sesamolja

Garnering

thaibasilika

30 MIN

Svampbowl med tofu – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla spetskål och salladslök.
  3. Stek svamp, vitlök, ingefära och chili i kokosolja tills svampen mjuknat och fått fin färg. Blanda ner spetskålen och fräs ytterligare ca 1 minut. Ta bort från värmen och blanda ner ris och salladslök.
  4. Dressing: Blanda ihop tamari och sesamolja.
  5. Skär tofun i tärningar. Fördela svampfräset i fyra skålar. Toppa med tofu och thaibasilika. Ringla över dressingen och servera.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu:

Fler recept med: Veganskt, Vegetariskt