Asiatisk svampbowl med silkestofu och sesam- och tamaridressing

Recept på en vegansk asiatisk bowl! Njut av en skål smakrik svamp, rött ris och len silkestofu toppad med en asiatiskt inspirerad dressing.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 350 g silkestofu - gärna ekologisk
  • 2 dl ris - rött, svart eller vild
  • 350 g svamp - blandad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 bit ingefära - färsk, (2 cm)
  • 1 st röd chili - t ex spansk peppar
  • 400 g spetskål
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk kokosolja

Sesam- och tamaridressing

  • 2 msk tamari
  • 2 msk sesamolja

Garnering

  • thaibasilika

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla spetskål och salladslök.

  3. Stek svamp, vitlök, ingefära och chili i kokosolja tills svampen mjuknat och fått fin färg. Blanda ner spetskålen och fräs ytterligare ca 1 minut. Ta bort från värmen och blanda ner ris och salladslök.

  4. Dressing: Blanda ihop tamari och sesamolja.

  5. Skär tofun i tärningar. Fördela svampfräset i fyra skålar. Toppa med tofu och thaibasilika. Ringla över dressingen och servera.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!