Asiatisk sill

Asiatisk sill har överraskande smaker och en riktig önskesill för korianderälskare.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (400 g)
  • 0,25 rödlök
  • 1 morot - liten
  • 1 jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 msk sesamfrön

Inläggningslag

  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i lök, morot, chili, vitlök, limeskal och sesamfrön. Låt lagen kallna.

  3. Lägg sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen 2-3 dygn.

  4. Strimla sillen och servera med grönsakerna. Garnera med koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!