00000

Recept på asiatisk schnitzel. Här möts thailändsk röd curry och japansk sukiyakisås i en lättlagad fredagsrätt.

För 4 personer

Ingredienser

500 g fläskschnitzel tunt skurna skivor
2 tsk röd currypasta
0,5 dl vetemjöl
10 champinjoner
1 purjolök
150 g vattenkastanjer
1 msk majsolja
2 msk japansk soja
1 msk sukiyakisås
2 tsk sesamolja

Tillbehör:

kokt jasminris

Gör så här:

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Bred ut ett tunt lager röd currypasta över schnitzlarna. Panera dem i mjöl.
  3. Skiva champinjoner och purjolök. Häll av vattnet från vattenkastanjerna, skiva och stek dem på hög värme i majsolja ca 2 min. Tillsätt champinjonerna och låt dem få färg. Lägg i purjolök och häll i soja, sukiyaki och sesamolja. Låt koka ihop 1 min.
  4. Stek schnitzlarna i medelvarm panna ca 2 minuter per sida. Servera med grönsakerna ovanpå, ris och lite extra soja vid sidan.