Asiatisk sallad med räkor

Asiatisk sallad med räkor passar bra som ”ensamrätt”, men är också ett gott tillbehör till grillad eller varmrökt lax.
Carolina Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 500 g räkor - med skal
  • 0,5 gurka
  • 12 rädisor
  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 2 dl edamamebönor - tinade
  • 1 dl mynta - strimlad
  • 1 dl koriander - strimlad
  • 65 g sallad - späd, t ex röd mangold eller babyspenat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk sesamfrön - rostade
  • ärtskott

Dressing

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära - grovt riven
  • 4 msk soja - japansk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk agavesirap
  • 2 tsk ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och hacka chilin, låt eventuellt kärnorna vara kvar för att få lite sting. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

  2. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär i grova bitar. Blanda den varma potatisen med hälften av dressingen. Låt kallna.

  3. Skala räkorna. Klyv gurkan på längden, skrapa ut kärnorna och skär gurkan i bitar. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala, kärna ur och skär avokado och mango i bitar.

  4. Varva potatis, gurka, rädisor, mango, edamamebönor, örter och salladsblad på ett fat. Krydda med salt och peppar. Toppa med avokado och räkor. Ringla över resten av dressingen. Strö på sesamfrö och toppa med ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!