Asiatisk rissallad

I stället för svart ris kan man välja rött ris eller fullkornsris till salladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl svart ris
  • 5 dl vatten
  • 2 dl ris - långkornigt
  • 5 salladslökar
  • 0,5 grön spansk pepparfrukt
  • 3 grillade kycklingfiléer
  • 3 limeblad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl korianderblad

Salladssås

  • 4 msk limesaft - färskpressad
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk fisksås

Garnering

  • limeskivor
  • 3 msk jordnötter - salta

Gör så här

  1. Mät upp svart ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock ca 40 min. Spola riset med kallt vatten i en sil och låt det rinna av. Koka det långkorniga riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Ansa och skär löken i skivor. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Strimla kycklingfiléerna. Skär limebladen i mycket tunna strimlor.

  3. Fräs löken och pepparfrukten i oljan 1–2 min. Blanda riset med lökblandningen i en skål. Vänd ner kycklingkött, limeblad och korianderblad.

  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Blanda den med salladen. Garnera med hackade jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!