00000

Okonomiyaki med rökt sidfläsk, vitkål och nori är en asiatisk variant på svensk klassisk tjockpannkaka med smakrika såser och topping.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g vitkål
3 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 dl vatten
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt
280 g sidfläsk, rökt eller bacon
100 g shiitakesvamp
4 salladslökar
1 dl kewpiemajonnäs, eller vanlig majonnäs
1 dl tonkatsu, eller HP-sås
2 noriblad
50 g shisoblad, koriander eller vattenkrasse
1 tsk shichimi togarashi, eller chilipulver

20 minuter + 25 minuter stektid

Okonomiyaki – gör så här:

  1. Skär vitkålen tunt. Vispa ihop ägg, mjöl, vatten, olja och salt i en bunke. Lägg i den strimlade kålen.
  2. Skär sidfläsket i små tärningar. Ansa och skär shiitakesvampen i mindre bitar. Ansa och finstrimla salladslöken.
  3. Värm upp stekpannan över öppen eld eller på spisplattan. Lägg i fläsket och stek ca 2 min. Tillsätt svampen och stek tills allt fått fin färg.
  4. Häll smeten i pannan och stek tills den fått gyllenbrun färg på den undre sidan, ca 15 min. Vänd pannkakan, eventuellt med hjälp av en bit aluminiumfolie eller en större tallrik. Stek därefter på andra sidan tills den blir gyllenbrun, ca 10 min.
  5. Ringla över majonnäs och tonkatsusås. Toppa med klippta noriark, salladslök, shiso och shichimi togarashi eller chilipulver.