Asiatisk morotssoppa med räk- och bönsallad

En underbar soppa som plockar fram sötman från morötterna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 msk currypasta - grön
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml) lätt
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1 burk bönor - (400 g) svarta
  • 1 mango
  • 400 g räkor - skalade

Gör så här

  1. Skala och hacka morötterna grovt. Fräs dem med currypastan i hälften av oljan i gryta. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixer-stav och smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Finstrimla salladslöken. Spola av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och tärna mangon. Blanda salladslök, bönor, mango och räkor. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.

  4. Servera soppan med räk- och bönsalladen vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!