3.33.33.33.33.3

Enkelt och fräscht. Frys gärna laxen en stund före så är den lättare att skiva.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g laxrygg, gärna Salmalax eller Fröyas
1 tsk sambal oelek
2 msk yuzusaft, eller pressad lime
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 avokado
1 tsk flingsalt

Garnering:

4 msk inlagd ingefära, (gari)
4 msk öringrom, eller forellrom
1 kruka koriander

10 minuter

Asiatisk laxcarpaccio – gör så här:

  1. Pensla lite sambal oelek mitt på tallrikarna. Skär fisken i tunna skivor och lägg dem omlott på tallrikarna.
  2. Vispa ihop yuzu, olja, salt och peppar.
  3. Kärna ur avokadon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med 1 msk av dressingen. Fördela avokadon över fisken. Strö över flingsalt.
  4. Ringla resterande vinägrett över fisk och avokado och garnera med rom, ingefära och koriander.
Fler recept med: Asiatiskt, Fisk, Fredagsmat, Lax