00000

Till den heta laxen med smak av koriander och ingefära passar en fruktig snaps, t ex Hallands Fläder.

För 12 person(er)

Ingredienser

300 g laxfilé utan skinn och ben (som varit frusen 3-5 dygn)
1 röd paprika
1 pepparfrukt grön spansk
1 rödlök liten
1 koriander kruka

DRESSING

2 msk olja
1 lime pressad saft
1 msk ingefära riven färsk
1 tsk salt

Asiatisk lax med koriander och ingefära — gör så här:

  1. Skär laxen i mycket tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprika och pepparfrukt i små tärningar. Skala och finhacka löken. Repa koranderbladen.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  3. Lägg ut laxskivorna på tallrikar. Fördela grönsakshacket över och ringla på dressingen. Strö över korianderbladen.