Asiatisk lax med koriander och ingefära

00000

Till den heta laxen med smak av koriander och ingefära passar en fruktig snaps, t ex Hallands Fläder.

För 12 person(er)

Ingredienser

300 g laxfilé, utan skinn och ben (som varit frusen 3-5 dygn)
1 röd paprika
1 pepparfrukt, grön spansk
1 rödlök, liten
1 koriander, kruka

DRESSING

2 msk olja
1 lime, pressad saft
1 msk ingefära, riven färsk
1 tsk salt

Asiatisk lax med koriander och ingefära — gör så här:

  1. Skär laxen i mycket tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprika och pepparfrukt i små tärningar. Skala och finhacka löken. Repa koranderbladen.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  3. Lägg ut laxskivorna på tallrikar. Fördela grönsakshacket över och ringla på dressingen. Strö över korianderbladen.