00000

En fräsch och lätt kycklingsallad med lime och fisksås som tydliga smaksättare.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 citrongräs
2 msk fisksås, asiatisk
1 msk rapsolja
150 g vitkål
2 stjälkselleri, stjälkar
2 morötter
2 krm salt

Dressing:

1 lime
1 msk rapsolja
1 msk fisksås, asiatisk
2 tsk rårörsocker
2 tsk röd chili, finhackad
2 msk mynta, finhackad
1 msk koriander, finhackad

20 minuter

Asiatisk kycklingsallad – gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär av ca 4 cm på citrongräsen. Banka på rotbitarna med knivskaftet och finstrimla sedan roten. Lägg kycklingen i en skål och blanda med citrongräs, fisksås och olja.
  2. Finstrimla vitkålen. Strimla selleristjälkarna. Skala och finstrimla morötterna.
  3. Dressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Rör samman limeskal, limesaft, olja, fisksås, socker och chili. Blanda dressingen med grönsakerna.
  4. Stek kycklingbitarna med citrongräset  ca 5 min tills alla bitar är genomstekta. Blanda ner kycklingen i salladen och strö över mynta och koriander. Servera.