Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs - eller hönsfärs
- 1 msk rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära - finriven
- 1 msk curry paste - grön
- 2 msk soja - japansk
- 2 tsk fisksås - asiatisk
- 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
- 1 morot
- 3 salladlökar - eller 1 purjolök
- g sockerbönor - eller sockerärtor
- 1 kruka koriander
- dl jordnötter - salta
Tillbehör
- glasnudlar
- sallad
Asiatisk köttfärssås med glasnudlar
-
Stekfärsen i oljan tills den är brynt. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt ingefära, curry-pasta, soja och fisksås. Häll i kokosmjölken och koka ihop för att koncentrera smakerna, ca 10 min.
-
Skala moroten, ansa salladslöken, och skär grönsakerna i skivor. Dela sockerärterna på längden. Blanda ner grönsakerna i köttfärssåsen.
-
Hetta upp såsen. Strö över repad koriander eller servera den bredvid. Servera med jordnötter, nudlar, gurksallad och sallad.