Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad passar perfekt till ­asiatiska nudelrätter och till ­grillad eller stekt fisk.
Recept på kålsallad med asiatiska smaker.
Recept på kålsallad med asiatiska smaker. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 klyfta rödkål - (400 g)
  • 1 kålrabbi - (300 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka thaibasilika

Dressing

  • 1 lime
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamfrön - svarta
  • 2 msk rårössocker
  • 2 msk fisksås - asiatisk

Garnering

  • 1 dl jordnötter - hackade
  • koriander

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla salladsöken. Repa bladen från ­thaibasilikan. Blanda allt i en skål.

  2. Dressing: Pressa saften ur ­limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.

  3. Garnera med jordnötter och koriander.

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!