I Thailand finns inte så mycket desserter mer än frukt och glass. Här serverar Kanjana sin goda variant på fruktsallad med jordgubbssås. Både salladen och såsen går bra att förbereda och förvara i kylen tills de ska serveras.
För 6 personer
Ingredienser
1
galiamelon
2
kiwi
2
apelsiner
125 g
jordgubbar
100 g
vindruvor
1 burk
litchi, (400 g)
1 dl
apelsinjuice
1 dl
spad av litchi
Sås
250 g
jordgubbar
2 msk
jordgubbsvodka
3 msk
florsocker
Garnering
1
granatäpple, kärnorna
3
passionsfrukt
Tillbehör
0,5 l
vaniljglass
15 min
Asiatisk fruktsallad – gör så här:
Skala melon, kiwi och apelsiner. Skär all frukt i bitar.
Sås: Mixa alla ingredienser till såsen. Smaka av sötman med florsockret.
Lägg upp fruktsalladen i skålar. Lägg på en klick vaniljglass och häll över såsen.
Garnera med granatäppelkärnor och halverade passionsfrukter.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.