Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple

Grönsakerna får spännande smak stjärnanis och fin sötma från äppeljuice.
Allt om Mat
Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple
Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 800 g entrecôte
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - + 2 krm
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk ingefära - riven

Grönsaker

  • 2 fänkål
  • 4 äpplen - små
  • 600 g potatis - tvättad
  • 4 stjärnanis
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk konc kalvfond

Garnering

  • timjan - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°:

  2. Salta och peppra entrecôten. Blanda i en bunke hoisinsås, chilisås, currypasta och ingefära och lägg i köttet.

  3. Dela varje fänkål i 4 bitar, skär äpplen och potatis i halvor.

  4. Lägg kött, fänkål, äpple, potatis och stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. Salta 1/2 tsk och peppra 2 krm. Strö farinsocker på fänkål och äpple.

  5. Häll på äpplejuice, olivolja och kalvfond över alltsammans.

  6. Ställ in plåten i den övre delen av ugnen ca 20 minuter så att köttet får färg.

  7. Sänk ugnen till 125° och baka ytterligare 20-30 minuter i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila under folie 10 minuter innan det skärs i skivor. Garnera gärna med färsk timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!