Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple
Ingredienser
- 800 g entrecôte
- 1 tsk salt - + 0,5 tsk
- 2 krm svartpeppar - + 2 krm
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk chilisås
- 1 msk ingefära - riven
Grönsaker
- 2 fänkål
- 4 äpplen - små
- 600 g potatis - tvättad
- 4 stjärnanis
- 1 tsk farinsocker
- 2 dl äppeljuice
- 2 msk olivolja
- 1 msk konc kalvfond
Garnering
- timjan - färsk
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°:
-
Salta och peppra entrecôten. Blanda i en bunke hoisinsås, chilisås, currypasta och ingefära och lägg i köttet.
-
Dela varje fänkål i 4 bitar, skär äpplen och potatis i halvor.
-
Lägg kött, fänkål, äpple, potatis och stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. Salta 1/2 tsk och peppra 2 krm. Strö farinsocker på fänkål och äpple.
-
Häll på äpplejuice, olivolja och kalvfond över alltsammans.
-
Ställ in plåten i den övre delen av ugnen ca 20 minuter så att köttet får färg.
-
Sänk ugnen till 125° och baka ytterligare 20-30 minuter i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila under folie 10 minuter innan det skärs i skivor. Garnera gärna med färsk timjan.