1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär fisken i kuber, ca 2 x 2 cm. Koka upp grädde, limeblad, currypasta och buljongtärning. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 min.
3. Fräs bönorna i olja ca 5 min. Krydda med salt. Strö korianderblad över fisken. Servera med sås, ris och bönor.
Asiatisk curryfisk
Grön currypasta och limeblad sätter smak på fisken. Såsen är lika god till strimlad kyckling.
För 4 person(er)
Ingredienser
3 dl | jasminris |
500 g | vit fiskfilé, t ex hoki |
2,5 dl | laga lätt grädde |
4 | limeblad, färska eller torkade |
2 msk | grön currypasta |
1 | hönsbuljongtärning |
500 g | frysta haricots verts |
1 msk | rapsolja |
0,5 tsk | salt |
0,5 kruka | koriander |