1. Koka läggen i saltat vatten under lock ca 2 timmar. Låt svalna i spadet.
2. Ta upp läggen ur spadet, ta bort svålen och plocka köttet i mindre bitar, (ca 500 g). Spara spadet.
3. Avokadokräm: Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet grovt med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och olivolja.
4. Sallad: Skala rättika. Skiva rädisa och rättika tunt. Lägg rättika, rädisor och kinakål i iskallt vatten. Häll av i durkslag. Slunga dem torra i handduk eller salladslunga.
5. Stek köttet gyllenbrunt i sesamolja i en stekpanna med släpplätt beläggning. Tillsätt buljong från koket, soja, risvinäger, sesamfrön, vitlök, chili och svartpeppar. Koka ca 5 min tills all vätska har kokat in. Tillsätt gari.
6. Halvera bröden, fördela avokadoröra, grönsaker och kött i bröden. Servera ev med chips.
Asiatisk burgare med syrad fläsklägg
Färsk fläsklägg beställs hos kötthandlare.
För 4 burgare
Ingredienser
1,3 kg | fläsklägg, färsk |
2 tsk | salt |
vatten så det täcker |
Avokadokräm:
2 | avokador, mogna |
1 tsk | citron, pressad |
2 krm | salt |
2 tsk | olivolja |
Sallad:
50 g | rättika |
4 | rädisor |
1 l | kinakål, fint hyvlad |
2 msk | sesamolja |
2 dl | buljong från koket |
2,5 msk | soja, japansk |
3 msk | risvinäger |
1 msk | sesamfrön |
1 | vitlöksklyfta, tunt skivad |
0,5 tsk | chili, finstrimlad röd |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
2 msk | gari, grovhackad (inlagd japansk ingefära) |
Tillbehör:
4 | källarfranskor |
ev chips |