Asiatisk bruschetta

Den asiatiska smaken kommer från koriandern, men den kan naturligtvis bytas till en annan ört, t ex basilika.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vitlök
  • 4 lantbröd - stora skivor
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 - 2 krm sesamolja
  • 1 kruka koriander
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på vitlöken och lägg in den med skalet på i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Rosta brödet, klyfta tomaterna och blanda med sesamolja och hackad koriander.

  3. Tryck ut de mjuka vitlöks- klyftorna ur skalet och mosa dem. Fördela vitlöksmoset och tomatsalladen på bröden. Strö på flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!