Asiatisk biffsallad

Recept på asiatisk biffsallad. Det kan kännas lyxigt att välja två kryddörter, men båda bidrar med mycket smak till salladen. Mynta som odlas på friland har en mycket starkare smak än den som odlas i kruka, så prova dig fram.

Ingredienser

  • 300 g rostbiff - stekt, skivad
  • 200 g knippmorötter
  • 150 g grön sparris
  • 2 krm salt - + 2 krm
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka thaibasilika
  • 250 g sojabönor - frysta
  • 2 tsk lime - pressad
  • 100 g mâchesallad
  • 100 g mizunasallad

Dressing

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 4 cm ingefära - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 2 tsk soja - japansk

Gör så här

  1. Skala och strimla morötterna. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparrisen i en oljad grillpanna ca 2 min. Strö på 2 krm salt.

  2. Plocka hälften av bladen från basilika och mynta. Finstrimla bladen. Tina bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda bönor, limesaft, 2 krm salt och örter. 

  3. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till dressingen. 

  4. Skär rostbiffen i strimlor. Lägg upp sallad, bönor, rostbiff och morötter på ett stort fat. Toppa med sparrisen. Lägg på resten av örterna. Servera med dressingen.

Recept: Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!