Asiatisk biffsallad

00000

Recept på asiatisk biffsallad. Det kan kännas lyxigt att välja två kryddörter, men båda bidrar med mycket smak till salladen. Mynta som odlas på friland har en mycket starkare smak än den som odlas i kruka, så prova dig fram.

För 4 personer

Ingredienser

300 g rostbiff stekt, skivad
200 g knippmorötter
150 g grön sparris
2 krm salt + 2 krm
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
250 g sojabönor frysta
2 tsk lime pressad
100 g mâchesallad
100 g mizunasallad

Dressing:

1 röd chili t ex spansk peppar
4 cm ingefära färsk
1 vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond konc
3 msk hoisinsås
2 msk olivolja
0,5 msk lime pressad
2 tsk soja japansk

20 minuter

Gör så här:

  1. Skala och strimla morötterna. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparrisen i en oljad grillpanna ca 2 min. Strö på 2 krm salt.
  2. Plocka hälften av bladen från basilika och mynta. Finstrimla bladen. Tina bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda bönor, limesaft, 2 krm salt och örter. 
  3. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till dressingen. 
  4. Skär rostbiffen i strimlor. Lägg upp sallad, bönor, rostbiff och morötter på ett stort fat. Toppa med sparrisen. Lägg på resten av örterna. Servera med dressingen.

Recept: Ulla Karlström

Fler recept med: Asiatiskt, Nötkött, Övrigt, Sallader