Recept: Ulla Karlström
Asiatisk biffsallad
Ingredienser
- 300 g rostbiff - stekt, skivad
- 200 g knippmorötter
- 150 g grön sparris
- 2 krm salt - + 2 krm
- 1 kruka mynta
- 1 kruka thaibasilika
- 250 g sojabönor - frysta
- 2 tsk lime - pressad
- 100 g mâchesallad
- 100 g mizunasallad
Dressing
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 4 cm ingefära - färsk
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk kycklingfond - konc
- 3 msk hoisinsås
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk lime - pressad
- 2 tsk soja - japansk
Gör så här
-
Skala och strimla morötterna. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparrisen i en oljad grillpanna ca 2 min. Strö på 2 krm salt.
-
Plocka hälften av bladen från basilika och mynta. Finstrimla bladen. Tina bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda bönor, limesaft, 2 krm salt och örter.
-
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till dressingen.
-
Skär rostbiffen i strimlor. Lägg upp sallad, bönor, rostbiff och morötter på ett stort fat. Toppa med sparrisen. Lägg på resten av örterna. Servera med dressingen.