Åsas frukt-Blazer

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 äpple - grönt, 2 bitar
  • 1 björnbär
  • 4 cl jamaicansk mörk rom
  • 1 msk chambord

Gör så här

  1. Lägg äpple och björnbär i en konjakskupa som du balanserar i ett glas med raka kanter. Häll på rom och Chambord.

  2. Elda med tändare, gärna med långt munstycke, i glasets öppning samtidigt som du vrider på glasets fot. Snurra hela tiden så att glaset inte blir överhettat och spricker. När drinken fattat eld uppstår blå flammor som du ser bäst i ett nästan mörkt rum. Låt bara brinna en kort stund. Släck lågan genom att lägga en servett över glaset.

  3. Häll över drinken i ett annat glas före servering så att ingen bränner sig. Chambord är en hallonlikör som finns som beställningsvara i alla systembolagets butiker. Du kan även experimentera fram din egen blazer med till exempel körsbärslikör i stället för Chambord.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!