Ärtsoppa med pepparrot och forellrom

För vegosar finns numera ”rom” gjord
 på alger som alternativ till forellrommen.

20 min

Ärtsoppa med pepparrot och forellrom

 

1. Koka buljongen.
2. Finhacka schalottenlöken. Fräs den i lite smör i en kastrull. Tillsätt vinet och låt puttra 3 min. Tillsätt buljongen, koka upp. Låt kallna.
3. Sila av löken (och det ev fett som bildats).
4. Häll de frysta ärterna i kokande vatten 
1 minut. Häll av i durkslag och kyl i iskallt vatten.
5. Mixa ärterna i en matberedare eller med 
en stavmixer. Tillsätt buljongen. Krydda med 
1 tsk salt och 1/2 krm peppar.
6. Skala och finriv pepparroten.
7. Häll upp soppan i glas eller små skålar. Toppa med crème fraîche, rom, pepparrot 
och dillvippor.

Recept från /LagaLätt