DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GoGreen

Ärtsoppa från grunden – på bara en kvart

Ärtsoppa är en klassisk vardagsrätt som brukade ta lång tid att förbereda, men nu kan du laga hemmagjord ärtsoppa från grunden på ett kick. Vanliga Gula ärter måste först blötläggas i cirka 12 timmar och sedan koka i en timme medan ärtsoppa lagad med Ready in 5 blir klar på bara en kvart. Att ärterna dessutom redan är skalade gör att du slipper momentet att vispa och plocka skal, det räcker att mixa ärterna några sekunder direkt i kastrullen.

15 minuter

Ärtsoppa från grunden – på bara en kvart

 

1. Hacka lök och ingefära.

2. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, ingefära och timjan någon minut. Tillsätt ärterna, fräs ca 1 minut och häll sedan på buljongen. Låt koka i ca 10-15 min. Obs! Ärterna ska inte koka sönder eller bli mosiga.

3. Mixa alla ingredienser direkt i kastrullen med en stavmixer ca 2 sekunder till önskad konsistens. Vid behov, späd med mer vatten.

4. Smaka av med salt, peppar och lite senap.

Vill du veta mer om ärtsoppa har vi samlat lite historia och intressant kuriosa – vill du veta vem du borde  bjuda på soppan, gör vårt smarta middagstest!

Recept från