Ärtsallad med fetaost
Ingredienser
- 1 knippe minimorötter
- 20 rädisor
- 1 bananschalottenlök
- 1 salladshuvud - (t ex roman- eller isbergssallad)
- 100 g rucolasallad
- 25 g ärtskott - (1 ask)
- 2 dl gröna ärter
- 100 g sockerärter
- 200 g fetaost
Dijondressing
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk honung - flytande
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0,5 dl rapsolja
- 2 msk vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar - nymald
- 1 msk gräslök - hackad
Gör så här
-
Skölj och ansa morötter och rädisor. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg rädisorna i vattnet och låt dem koka med ca 30 sekunder. Ta upp och lägg morötter och rädisor i kallt vatten så att kokningen avstannar.
-
Dressing: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Droppa i oljan under vispning och rör i grädden. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt gräslök.
-
Skala och skiva löken. Riv salladen i bitar. Blanda salladsingredienserna med smulad fetaost. Droppa över dressing.