Ärtsallad med fetaost

Vänd ihop salladen strax före servering och häll på dressingen i sista stund.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe minimorötter
  • 20 rädisor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 salladshuvud - (t ex roman- eller isbergssallad)
  • 100 g rucolasallad
  • 25 g ärtskott - (1 ask)
  • 2 dl gröna ärter
  • 100 g sockerärter
  • 200 g fetaost

Dijondressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Skölj och ansa morötter och rädisor. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg rädisorna i vattnet och låt dem koka med ca 30 sekunder. Ta upp och lägg morötter och rädisor i kallt vatten så att kokningen avstannar.

  2. Dressing: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Droppa i oljan under vispning och rör i grädden. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt gräslök.

  3. Skala och skiva löken. Riv salladen i bitar. Blanda salladsingredienserna med smulad fetaost. Droppa över dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!