Ärtröra

Den här goda röran passar bra som dipp eller tillbehör, bland annat till grillat.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 5 dl gröna ärter - frysta
  • 1 dl vatten
  • 0,25 tärning hönsbuljong
  • 200 g ricottaost
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 msk örter - t ex mynta eller persilja, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i ärterna och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg på lock och låt stå ca 3 min. Mixa ärter och buljong med mixerstav. Låt kallna.

  2. Blanda ärtpuré, ricotta, parmesan och örter. Smaksätt med olja, citronsaft och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!