Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost

Recept på vegetarisk pasta med ärtpesto, sockerärter och fetaost. Enkelt, snabbt och lätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex penne
  • 200 g sockerärter
  • 100 g fetaost - (16 %)

pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl gröna ärter - tinade
  • 50 g valnötter
  • 50 g ost - riven (17 %)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 2 min återstår av koktiden.

  2. Repa bladen från basilikan, spara några blad till garnering. Mixa basilika, gröna ärter, nötter, ost och olja med mixerstav. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.

  3. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Smula över fetaost och garnera med de sparade basilikabladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!