00000

En mild och god pasta med ärter, mozzarella och basilika. Ett vegetariskt recept som är både enkelt och går snabbt att göra. Passar även att äta kall!

För 4 personer

Ingredienser

Ärtpasta med mozzerella och basilika

500 g färska eller frysta ärter
1 citron, rivet skal
2 msk pressad citron
1 msk + 1 msk olivolja
1 1/2 tsk + 1 tsk flingsalt
1 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
300 g pasta
2 mozzarellaostar (à 125 g)
1/2 dl rostade pumpakärnor

20 min

Ärtpasta med mozzerella och basilika – gör så här:

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och -saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar.
  2. Plocka bladen från basilikan. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av. Blanda pastan med ärtröra.
  3. Låt mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar. Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.
  4. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.