Ärtpasta med mozzerella och basilika

En mild och god pasta med ärter, mozzarella och basilika. Ett vegetariskt recept som är både enkelt och går snabbt att göra. Passar även att äta kall!
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ärtpasta med mozzerella och basilika

  • 500 g ärtor - färska eller frysta
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 tsk flingsalt
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika
  • 300 g pasta
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 0,5 dl pumpakärnor - rostade

Gör så här

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar.

  2. Plocka bladen från basilikan. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av. Blanda pastan med ärtröra.

  3. Låt mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar. Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.

  4. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!