Ärtpasta med bacon, parmesan och citron

Färdigrostade pinjenötter finns att köpa i välsorterade livsmedels­butiker.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex snäckor
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 2 citroner
  • 150 g sockerärter
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl gröna ärter - frysta
  • 1,5 dl parmesan - flagad
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga i stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.  Fräs sockerärter och citronskal i olja ca 1 minut. Tillsätt ärter och fräs 1–2 min. Blanda i pasta och bacon. Låt allt bli varmt. Blanda i parmesan och pinjenötter. Salta och peppra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!