Ärtiga löjromsägg

Gröna ärter och gräslök ger äggen den läckra vårfärgen. Kan förberedas i god tid och fyllas och dekoreras i sista stund.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 dl ärtor - frysta, gröna
  • 2 msk kesella
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

  • 2 msk löjrom
  • gräslök

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Koka ärterna ca 3 minuter och spola dem kalla.

  2. Skala och dela äggen i halvor. Peta ut äggulorna.

  3. Mixa ärter och äggulor. Rör i kesella, gräslök, salt och peppar.

  4. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat och garnera med löjrom och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!