Ärtgazpacho med minimozzarella

Entrérätt med goda, gröna smaker. Ärtgazpachon mixas snabbt ihop med hjälp av en mixerstav. Servera soppan sval men inte kylskåpskall med mozzarella.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g ärtor - frysta
  • 1 gurka
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja - + 1 tsk
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk grönsaksfond - konc
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 burk minimozzarella - (270 g)
  • 1 dl krutonger
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj ärterna i ljummet vatten så att de tinar. Skär gurkan i mindre bitar. Skala lök och vitlök.

  2. Mixa ärter, gurka, lök och vitlök (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  3. Späd med vattnet och tillsätt 2 msk olja, citronsaft och fond. Krydda med cayennepeppar.

  4. Häll upp soppan i skålar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Droppa över 1 tsk olja och strö över krutonger och peppar.

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!