Ärtgazpacho med minimozzarella Foto: Helén Pe 55555(1) Entrérätt med goda, gröna smaker. Ärtgazpachon mixas snabbt ihop med hjälp av en mixerstav. Servera soppan sval men inte kylskåpskall med mozzarella. Skriv ut För 4 personer: Ingredienser 250 g ärter, frysta 1 gurka 1 schalottenlök, liten 1 vitlöksklyfta, liten 2 dl vatten 2 msk olivolja, + 1 tsk 2 msk citron, pressad 2 msk grönsaksfond, konc 1 krm cayennepeppar 1 burk minimozzarellaostar, (270 g) 1 dl krutonger 1 krm svartpeppar, nymald 10 minuter Ärtgazpacho med mozzarella – gör så här: Skölj ärterna i ljummet vatten så att de tinar. Skär gurkan i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Mixa ärter, gurka, lök och vitlök (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Späd med vattnet och tillsätt 2 msk olja, citronsaft och fond. Krydda med cayennepeppar. Häll upp soppan i skålar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Droppa över 1 tsk olja och strö över krutonger och peppar. Foto: Ärtgazpacho med minimozzarella Foto: Helén Pe Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! Köp den här – extrapris för prenumeranter! För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego Fler recept med: Ärter och bönor, Fredagsmat, Soppa, Vegetariskt Soppa Laxsoppa med curry 20 minuter Vegetariskt Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka 15 minuter Vegetariskt Dragongryta med palsternacka, svamp och halloumi 15 minuter + koktid Vegetariskt Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping 20 minuter