55555

Entrérätt med goda, gröna smaker. Ärtgazpachon mixas snabbt ihop med hjälp av en mixerstav. Servera soppan sval men inte kylskåpskall med mozzarella.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g ärter, frysta
1 gurka
1 schalottenlök, liten
1 vitlöksklyfta, liten
2 dl vatten
2 msk olivolja, + 1 tsk
2 msk citron, pressad
2 msk grönsaksfond, konc
1 krm cayennepeppar
1 burk minimozzarellaostar, (270 g)
1 dl krutonger
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Ärtgazpacho med mozzarella – gör så här:

  1. Skölj ärterna i ljummet vatten så att de tinar. Skär gurkan i mindre bitar. Skala lök och vitlök.
  2. Mixa ärter, gurka, lök och vitlök (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
  3. Späd med vattnet och tillsätt 2 msk olja, citronsaft och fond. Krydda med cayennepeppar.
  4. Häll upp soppan i skålar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Droppa över 1 tsk olja och strö över krutonger och peppar.

    Ärtgazpacho med minimozzarella

    Foto: Ärtgazpacho med minimozzarella

    Foto: Helén Pe

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego