Ärt- och bönsallad

Recept på ärt- och bönsallad. Häll inte på vinägretten förrän salladen ska serveras; vinägern gör att ärterna och bönorna tappar sin fina gröna färg.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 300 g sockerärter
  • 300 g sockerbönor
  • 300 g haricots verts
  • 300 g ärtor - frysta

Vinägrett

  • 4 schalottenlökar
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Garnering

  • 200 g pecorino
  • 50 g ärtskott

Gör så här

  1. Lägg sockerärter och socker­bönor i kokande vatten och sjud dem ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera sockerbönorna på längden.

  2. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ­ärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ärter och bönor på ett fat.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och olja. Häll vinägretten över salladen strax före servering.

  4. Toppa med hyvlad pecorino och ärtskott.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!