00000

Recept på pastarätten arrabbiata. Arrabbiata betyder den arga. Enklaste möjliga men med massor av smak och hetta från chili.

För 4 personer

Ingredienser

300 g rigatonipasta
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
4 tomater marinerade, soltorkade
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
2 msk sardellpasta
1-2 tsk chiliflakes
1 lagerblad
2 burkar tomater skalade (à 400 g)
1 dl vatten
2 krm svartpeppar nymald
1 kruka basilika
1 dl parmesanost riven

10 min + 30 min koktid

Arrabbiata – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.  
  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. 
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. 
  4. Grovhacka basilikan och blanda ner den och pastan i såsen. Strö över parmesan och servera.
Fler recept med: Italienskt, Pasta, Vegetariskt