Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola

Denna fräscha och matiga sallad kan förberedas dagen före. Förvara i kylskåp över natten och vänd ner rostade pinjenötter, rucola och parmesan en dryg timme före servering. Salladen ska serveras rumstempererad. Tänk på att inte koka riset för länge.

Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola

 

1. Koka riset i rikligt med saltat vatten i en stor gryta ca 20 min, tills grynen är mjuka men fortfarande har en lätt kärna i mitten. Låt riset rinna av i en sil och lägg i en skål.
2. Blanda olivolja, vinäger, citronskal och citronsaft. Häll blandningen över riset och blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
3. Ta ut riset ca 45 min före servering. Vänd ner pinjenötter, rucola och parmesan. Smaka av med flingsalt och peppar.

Recept från