Aptitretande soppor till drinken!

Squashsoppa med dogft av kanel

1. Skala och finhacka löken. Tärna squashen. Fräs det i olivolja någon minut, i en kastrull. Tillsätt hönsbuljong och kanel. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills squashen känns mjuk.
2. Ta upp kanelstången och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Apelsin- och morotssoppa med curry

1. Skala och skär moroten i små bitar. Fräs den med curry i olja, någon minut, i en kastrull. Tillsätt vatten och låt sjuda 10-15 minuter under lock tills moroten är riktigt mjuk.
2. Tillsätt apelsinjuice och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer apelsinjuice.

Lättrökt tomatsoppa

1. Skala och finhacka löken. Fräs den med pimienton i olja någon minut, i en kastrull. Tillsätt tomater och hönsbuljong och låt sjuda under lock 6-7 minuter.
2. Mixa och passera genom sil. Smaka av med salt och peppar.

Recept från