Aptitretande soppor till drinken!

Allt om Mat

Ingredienser

  • squashsoppa med doft av kanel
  • 1 schalottenlök
  • 1 squash - liten
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Apelsin- och morotssoppa med curry

  • 1 morot
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olivolja
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl apelsinjuice - koncentrerad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Lättrökt tomatsoppa

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 tsk pimiento (rökt paprikapulver)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g tomater - hela, på burk
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Squashsoppa med dogft av kanel

  2. Skala och finhacka löken. Tärna squashen. Fräs det i olivolja någon minut, i en kastrull. Tillsätt hönsbuljong och kanel. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills squashen känns mjuk.

  3. Ta upp kanelstången och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Apelsin- och morotssoppa med curry

  4. Skala och skär moroten i små bitar. Fräs den med curry i olja, någon minut, i en kastrull. Tillsätt vatten och låt sjuda 10-15 minuter under lock tills moroten är riktigt mjuk.

  5. Tillsätt apelsinjuice och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer apelsinjuice. Lättrökt tomatsoppa

  6. Skala och finhacka löken. Fräs den med pimienton i olja någon minut, i en kastrull. Tillsätt tomater och hönsbuljong och låt sjuda under lock 6-7 minuter.

  7. Mixa och passera genom sil. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!