Aprikosmakroner

Recept på aprikosmakroner. Aldrig tidigare har den gamla klyschan försvinnande goda passat så bra!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g sötmandel - eller mandelmjöl
  • 0,5 dl florsocker - + 2 dl
  • 2 äggvitor
  • 1,5 msk strösocker

Aprikoskräm

  • 12 aprikoser - (75 g) torkade
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk florsocker

Gör så här

  1. Aprikoskräm: Hacka aprikoserna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och häll det över aprikoserna så att det täcker. Låt svalna. Låt aprikoserna rinna av och mixa dem med florsockret till en slät kräm. Ställ i kylen.

  2. Skålla, skala och mal mandeln. Mixa den med 1/2 dl florsocker.

  3. Vispa äggvitorna till fast skum i en torr och ren bunke. Tillsätt socker och 2 dl florsocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner den malda mandeln eller mandelmjölet.

  4. Spritsa ut smeten i 1 cm stora klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Banka plåten i bänken så att de flyter ut lite. Låt vila i rumstemperatur 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  5. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen 7-8 min, tills de lossnar från plåten. Ta ut och låt kallna.

  6. Lägg ihop bottnarna två och två med en klick aprikoskräm emellan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!