00000

Kycklingen smakar lika gott varm som kall. Servera med papadams, sallad och tomater.

För 4 personer

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer, urbenade
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
8 aprikoser, torkade
8 bacon, skivor
0,5 msk smör

Jalapeñosås:

1 mango, mogen, mjuk
1 jalapeñochili
2 dl crème fraiche
1 tsk honung, flytande
0,5 tsk salt

Tillbehör:

papadambröd*

Aprikosfyllda kycklinglårfiléer med mango- och jalapeñosås – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa bort fettet och lägg ut lårfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på aprikoserna och rulla ihop. Linda en skiva bacon runt om och fäst med tandpetare.
  2. Stek rullarna i en stekpanna i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min, tills de är genomstekta.
  3. Sås: Skala och kärna ur mangon. Mixa fruktköttet. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser till såsen. Servera sås, papadambröd, tomater och sallad till kycklingen.

*Papadambröd är ett hårt indiskt bröd bakat på linsmjöl med mild chilikryddning. Brödet finns att köpa i de flesta matbutiker. Tillaga enligt förpackningen.