Aprikosfylld kyckling med baconströssel och persiljebulgur

Torkade aprikoser och färska apelsiner ger kycklingen en sötsyrlig smak och god skysås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - små (à 125 g)
  • 8 aprikoser - torkade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 apelsiner
  • 1 msk kycklingfond - koncentrerad
  • 1 bacon - (140 g)
  • 2 dl bulgur
  • 1 dl bladpersilja - strimlad
  • 400 g broccolibuketter - frysta

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med i kycklingfiléerna och fyll dem med 2 aprikoser vardera. Krydda dem med salt och peppar. Lägg kycklingen i en traktörpanna.

  2. Skala den ena apelsinen och skär den i små bitar. Ta till vara saften. Halvera och pressa saften ur den andra apelsinen. Blanda apelsinsaft och fond och häll över kycklingen.

  3. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Strimla baconet. Stek det i en stekpanna tills det är riktigt knaperstekt. Låt det rinna av på hushållspapper.

  5. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda den med persilja. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min.

  6. Strö baconet över kycklingen och servera med bulgur och broccoli. Ca 490 kcal per portion, 14 g fett, 43 g protein, 44 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!